وبلاگنويسی؛ فرصتی برای رشد يا تهديدی برای سلامت اجتماعی
چهارشنبه ۹ فروردین ۱۴۰۲ | 00:00753 بازدید
به گزارش فاوانیوز ياسر استادحسين، دبير جشنواره وبلاگنويسی قرآنی فرهنگسرای قرآن، در گفتوگو با خبرگزاری قرآنی ايران(ايكنا) گفت: يكی از مهمترين تحولاتی كه در عرصه ارتباطات از اواخر دهه 1990 در عرصه وب نمايان شد، ظهور وبلاگها بود؛ خدمتی كه باعث شد بسياری از علاقهمندان به توليد محتواهای نوشتاری شخصی و اجتماعی با بهرهمندی از نقطه نظرات ديگران، ديدگاههای خود را به اشتراك گذارند.
استادحسين اظهار كرد: جذابيت اين پديده برای ما ايرانيان به حدی بود كه از اوايل دهه 80 شمسی كه خدمات دهندههای وبلاگ محيط زبان فارسی آنرا ارائه كردند، همه اقشار جامعه، از محصل گرفته تا استاد دانشگاه و از هنرمند گرفته تا سياستمدار و تاجر را به سمت و سوی خود جلب كرد.
وی با اشاره به اينكه وبلاگنويسی پس از ظهور و توسعه خود در ايران با دو نگاه متفاوت و متعارض مواجه شد، گفت: پس از رشد وبلاگنويسی در ايران، برخی به لحاظ مشكلات ارتباطی، حريمشكنیها و كلاهبرداریها آنرا تهديدی برای سلامت جامعه برشمردند و برخی ديگر به سبب فراهم شدن رسانهای ديداری، شنيداری و نوشتاری، آن را فرصتی برای توسعه ارتباطات و تبادل اطلاعات قلمداد كردند.
دبير جشنواره وبلاگنويسی قرآنی فرهنگسرای قرآن تصريح كرد: در واقع اين هدف نويسنده وبلاگ است كه تهديد يا فرصت بودن آن را تعيين میكند و البته اين نكته را نيز نبايد فراموش كرد كه ايجاد توافقنامههايی بين نويسندگان وبلاگها و شركتهای خدماتدهنده آنها، ميزان اين تهديدها را به حداقل رسانده است.
اين كارشناس فضای مجازی در بيان علل استقبال روزافزون از وبلاگنويسی در سالهای اخير خاطرنشان كرد: پويايی وبلاگ، امكانات اضافه و حذف ساده مطالب، ارتباط دوسويه بين نويسنده و خواننده، عدم محدوديت در موضوعات و بسياری از امكانات ديگر باعث شده است تا در چند سال اخير وبلاگنويسی از جايگاه خوب و مناسبی در بين ساير سرويسهای وب پيدا كند.
استادحسين ادامه داد: برخی فرصت را غنيمت شمرده و برای تحقق اهداف مدنظر، مسابقات وبلاگنويسی متنوعی با موضوعات مختلف در سطح داخلی و بينالمللی برگزار كردهاند؛ آمار و ارقام شركتكنندگان در اين مسابقات نيز ـ گرچه محدود به دارندگان وبلاگ است ـ نشانگر استقبال از اين شيوه جديد برگزاری مسابقهها است.
وی در بيان اهداف و رويكردهای انتخاب شده برای جشنواره وبلاگنويسی قرآنی فرهنگسرای قرآن گفت: به عنوان يك نهاد فرهنگی با موضوع فعاليت در زمينه قرآن كريم، كار دشواری در پيش رو داريم. به صرف برگزاری چند مسابقه قرآنی و انجام برخی كارهای مناسبتی، نمیتوان به نياز واقعی شهروندان در اين حوزه پاسخ گفت و به همين سبب، مهمترين دليل برگزاری جشنواره وبلاگنويسی قرآنی را میتوان استخراج شاخصهايی در تعيين برنامههای آتی فرهنگی قرآنی در عرصه پهناور وب عنوان كرد.
دبير جشنواره وبلاگنويسی قرآنی فرهنگسرای قرآن در پايان سخنانش اظهار كرد: با برگزاری جشنوارههای وبلاگنويسی قرآنی، در واقع از يك سو صحت مطالب قرآنی مطرح شده در وبلاگها بررسی میشود و از سوی ديگر علاوه بر شناسايی ظرفيتها، نيازها و شاخصهای موجود در اين حوزه نيز استخراج میشود.
يادآور میشود، جشنواره وبلاگنويسی قرآنی فرهنگسرای قرآن كه از روز 14 تيرماه، همزمان با روز قلم آغاز شده است، تا تاريخ 31 شهريورماه سال جاری پذيرای علاقهمندان به شركت در اين مسابقه خواهد بود؛ همچنين از تاريخ اول تا 16 مهرماه داوری وبلاگها انجام خواهد شد و مراسم اختتاميه اين جشنواره نيز در تاريخ 17 مهرماه، همزمان با سالروز ولادت باسعادت حضرت علی ابن موسیالرضا(ع) با مشخص شدن نفرات برتر در هر بخش و اهدای هدايايی به كليه شركتكنندگان برگزار خواهد شد.